בנגקוק
בנגקוק היא עיר הבירה והעיר הגדולה ביותר בתאילנד. בעיר חיים כ 11 מיליון איש (!) ובמטרופולין בנגקוק כ 15 מיליון איש, מה שהופך אותה לאחת הערים הגדולות ביותר בעולם כולו.
כיאה לעיר כל כך גדולה, בנגקוק מהווה מרכז כלכלי ותרבותי והיא העיר המרכזית בתאילנד, אך נחשבת פחות פופולרית בקרב התיירים הישראלים שלרוב מעדיפים לטייל בטבע ובאיים.
עם זאת, בנגקוק היא אחת הערים המתוירות ביותר בעולם ובצדק, ובשנים האחרונות גם הישראלים התחילו לגלות את הקסם של העיר הזאת וכל מה שיש לה להציע.
ניווט מהיר
דרכי הגעה | אזורים מרכזיים | קניונים | שווקים | חיי לילה | פארקים | חב”ד וכשרות
הגעה לבנגקוק מישראל
בעיר בנגקוק יש שני שדות תעופה בינלאומיים – הראשון נקרא סוונאפום (באנגלית Suvarnabhumi) קוד שדה התעופה הוא BKK, בעוד השדה השני, דון מואנג (Don Mueang) קוד שדה DMK, משמש בעיקר לטיסות לואו קוסט מתוך תאילנד או מהמדינות באזור מזרח ודרום מזרח אסיה.
האופציות הפופולריות ביותר הן טיסה ישירה של אל על לבנגקוק, או טיסה עם קונקשן אחד של רויאל ג’ורדניאן (עצירה קצרה בעמאן) או Fly Emirates (קונקשן בדובאי).
יש אופציות רבות ונוספות, כגון אתיחאד (אבו דאבי), אתיופיאן אירליינס (אדיס אבבה), בעבר גם אירופלוט (מוסקבה) היתה אופציה פופולרית, אך האופציות הנ”ל לרוב פחות נוחות מכיוון שהקונקשן ארוך והמחיר לרוב לא זול משמעותית.
תעריפי הטיסות משתנים בהתאם לתקופה (חגים, קיץ, וכו’), כמה זמן מזמינים מראש, אך באופן כללי מחיר ממוצע נע בין 800$ ועד ל $1300 לאדם.
הגעה לבנגקוק מתוך תאילנד
כפי שכבר ציינו בבנגקוק יש שני שדות תעופה – שדה התעופה הראשי סוונאפום בו פועלות חברות התעופה הסדירות, ושדה התעופה המשני דון מואנג בו פועלות חברות לואו קוסט בלבד (למעט VietJet ותאי סמייל שקיבלו אישור לפעול בסוונאפום וחלק מטיסות איר אסיה).
את בנגקוק ניתן לשלב עם כל יעד בתאילנד ללא יוצא מן הכלל – כל מקום שיש בו שדה תעופה מוציא לפחות טיסה אחת ביום לבנגקוק, היעדים הפופולריים מוציאים מספר טיסות המופעלות ע”י חברות תעופה שונות.
כמו כן, ישנם יעדים פופולריים מהם ניתן להגיע לבנגקוק בנסיעה בלבד – פאטיה, קנצ’נבורי, הואה הין, איוטאיה וקאו יאי.
אזורים מרכזיים
כיכר סיאם / שוק הפראטונם
האזור הכי מרכזי בעיר והמומלץ ביותר לתיירים, הוא האזור שבין כיכר סיאם לבין שוק הפראטונם – אזור זה כולל את הקניונים של כיכר סיאם (סיאם סנטר, פראגון, דיסקאברי), את קניון סנטרל וורלד, קניון ה MBK ואת שוק הפראטונם עצמו.
צומת אסוק
אנשים רבים מחשיבים את האזור הזה למרכז בנגקוק, בהחלט מדובר באחת הצמתים הכי מרכזיות בעיר ולאחת מנקודות המפגש של הרכבת התחתית (MRT) והעילית (BTS).
באזור זה תוכלו למצוא מסעדות רבות ואת קניון טרמינל 21 המפורסם, אך מעל לכל אזור זה ידוע בשל חיי הלילה.
קווסאן
הקווסאן (קאו-סאן) היה בעבר המקום שבו כל טיול לתאילנד התחיל, אך מדובר באזור המתאים לטיול בעל אופי תרמילאי.
אזור זה שופע בחיי לילה ומסעדות מערביות ויש בו בית חב”ד. במידה ואתם לא לנים באזור זה, ניתן להגיע באופן עצמאי ולשלב ביקור בצ’יינה טאון וארמון המלך.
סילום
סילום (Silom) הוא אזור מסחרי ופיננסי חשוב ומרכזי בבנגקוק. אמנם יש לא מעט מלונות באזור זה, אך הוא פחות רלוונטי לתיירים.
קניונים
טרמינל 21
הקניון נמצא במרכז צומת אסוק מה שהופך אותו לנגיש במיוחד. מדובר בקניון נהדר ומודרני עם קונספט מעניין וייחודי – כל קומה מעוצבת בסגנון של עיר אחרת ברחבי העולם: רומא, איסטנבול, סן פרנסיסקו, ועוד.
אמנם גם בקניון זה תוכלו למצוא מותגים, אך מרבית החנויות הן של סוחרים פרטיים ולא של מותגים בינלאומיים, דבר חריג בקניונים של בנגקוק בפרט ובתאילנד בכלל.
אייקון סיאם
מדובר בקניון עצום בגודלו, יוקרתי, מרשים וחדש יחסית.
אייקון סיאם מפורסם בעיקר בשל גודלו העצום, הסטארבקס הכי גדול בתאילנד ותקרת הזכוכית המפורסמת. הקניון נמצא ליד נהר הצ’או פראיה במרחק נסיעה קצר יחסית משוק הלילה המפורסם “אסיהטיק” ומספר מסעדות יוקרה ואף מסעדות מישלן.
סנטרל וורלד
סנטרל וורלד הוא קניון ותיק ומרכזי עם היצע עצום של קניות, בתי קפה ומסעדות. הקניון נמצא במרחק הליכה קצר משוק הפראטונם והוא מתחבר בגשרים לקניונים של כיכר סיאם.
בקומה העליונה של הקניון תוכלו למצוא את מסעדת Red Sky הנמצאת בקומה 55 (!) ונשקף ממנה נוף אורבני נהדר. כמו כן, בקניון זה יש מסלול החלקה על הקרח בקומה השנייה.
כיכר סיאם
כיכר סיאם היא כיכר מרכזית בבנגקוק בה תוכלו למצוא את “הקניונים של כיכר סיאם” – סיאם סנטר, סיאם פראגון וסיאם דיסקאברי.
סיאם סנטר מעוצב בצבעים כהים מאוד ומרבית החנויות בו הם של סוחרים פרטיים, סיאם פראגון הוא קניון יוקרתי בו תוכלו למצוא מותגים בינלאומיים מפורסמים, וסיאם דיסקאברי הוא קניון בו תוכלו למצוא גאדג’טים רבים.
כל הקניונים האלה מתחברים אחד לשני בגשרים, כאשר מצד אחד שלהם נמצא MBK ומהצד השני סנטרל וורלד.
קניון MBK
הקניון הכי מוכר לישראלים הוא ללא ספק ה MBK – מדובר בקניון ותיק מאוד אשר עבר שיפוץ בתקופת הקורונה והוא שונה בתכלית משאר הקניונים של בנגקוק.
ב MBK תוכלו למצוא גאדג’טים, מזכרות, חיקויים, מוצרים יד שנייה וכיוצא בזה – מעט חנויות של מותגים, מסעדות והרבה מאוד דוכנים של סוחרים פרטיים.
בקומה העליונה יש משחקיית ארקייד גדולה המתאימה לכל הגילאים.
שווקים
ג'וד פיירס (Jodd Fairs)
השוק נמצא באזור מרכזי יחסית בסמוך לרכבת התחתית (MRT) תחנת Phra Ram 9. פתוח כל יום בין השעות 16:00-00:00 ותמיד מלא באנשים.
רצ'אדה (Ratchada)
שוק רצ’אדה לפני הקורונה היה השוק התוסס ביותר בבנגקוק, מאז הפתיחה המחודשת הוא השתנה מעט אבל עדיין שווה ביקור. שוק צבעוני ויפהפה. נמצא בסמוך לתחנת הרכבת התחתית Thailand Cultural Center ופתוח כל יום בין השעות 17:00-01:00
פראטונאם (Pratunam)
שוק חביב ומרכזי הנמצא בסמוך לקניון פלטינום וסנטרל וורלד. בשוק זה תוכלו למצוא פריטי אופנה וגאדג’טים במחירים טובים. שעות הפתיחה משתנות בין הדוכנים השונים.
שוק הסופ"ש צ'אטוצ'אק (Chatuchak Weekend Market)
השוק סגור בימים שני ושלישי, כאשר בימים רביעי-שישי הוא פתוח במתכונת חלקית. רק בימים שבת-ראשון כל החנויות והדוכנים פתוחים וניתן להתרשם ממגוון האופציות שיש לשוק הזה להציע.
ממוקם בסמוך לפארק צ’אטוצ’אק, לתחנת הרכבת התחתית Chatuchak ותחנת הרכבת העילית Mo Chit מעט מרוחק מהאזורים בהם לנים תיירים בדרך כלל. שעות הפתיחה בשבת-ראשון הן 09:00-18:00.
סרינאקארין / סרינאגרינדרה (Srinagarindra Night Market)
השוק האחרון ברשימה נמצא באזור מרוחק מהמרכז, תחנת הרכבת הסמוכה עדיין לא נפתחה לפעילות ולכן נכון להיום ניתן להגיע לשם רק במונית. שוק גדול, נחמד מאוד, הרבה אופציות של קניות, מעט אופציות של אוכל יחסית לגודל השוק.
בסמוך לשם נמצא אחד הקניונים הגדולים בבנגקוק שפחות מוכר לתיירים בגלל המיקום שלו, הקניון נקרא Seacon Square. בהחלט ניתן להעביר שעה בקניון ועוד כשעתיים בשוק. לא יעדי חובה, אבל אם יש זמן זו אופציה נהדרת.
חיי לילה
סוקומוויט 11
סוקומוויט 11 (Sukhumvit) הוא שדרת המועדנים המרכזית של בנגקוק. ברחוב זה תוכלו למצוא מועדוני לילה רבים המושכים מבקרים מכל העולם, מסעדות רבות ופאבים.
במידה ותרצו לבלות במועדונים של סוקומוויט 11, אנא שימו לב שיש קוד לבוש.
קווסאן
מדובר ברחוב קטן המושך אליו תיירים רבים, בעיקר תרמילאים. ברחוב עצמו יש המון פאבים ומוזיקה רועשת.
שדרות RCA
באזור זה תוכלו למצוא מספר מועדונים חביבים, אליו מגיעים בעיקר מקומיים ותיירים ממדינות המזרח (סין, קוריאה, וכו’).
במידה ותרצו לבלות במועדונים של RCA, אנא שימו לב שיש קוד לבוש.
פארקים
בנג'אקיטי (Benchakitti Park)
הפארק היפה ביותר בבנגקוק. הוא ממוקם בלב העיר, יש בו מסלולי הליכה וגשרים, אגם יפהפה ונוף מרשים לגורדי השחקים של בנגקוק מסביב, מה שהופך אותו לפארק אורבני מושלם.
לומפיני (Lumpini Park)
ככל הנראה הפארק הכי מוכר ומפורסם בבנגקוק – מדובר בפארק גדול, מרשים ומרכזי, מקום נהדר להעביר בו שעתיים-שלוש.
קווין סיריקיט (Queen Sirikit Park)
פארק יפהפה ומושקע, עם מגוון גדול של פרחים מה שהופך אותו לצבעוני מאוד.
צ'אטוצ'אק (Chatuchak Park)
אחד הפארקים המפורסמים ביותר בבנגקוק, נמצא בסמוך לשוק סוף השבוע צ’אטוצ’אק. במידה ויש לכם זמן פנוי ביום שבת או ראשון, ניתן לשלב את הפארק עם השוק הסמוך.ש
חב"ד וכשרות
בית חב"ד
בית חב”ד בבנגקוק נמצא באזור הקווסאן, אך יש מסעדה (J Cafe) באזור מרכז העיר וגם את “בית אלישבע”.
למידע נוסף, יצירת קשר עם בית חב”ד והזמנת מקום בשבתות וחגים, ניתן לפנות לאתר הרשמי –
בית חב"ד בנגקוק
אז למה אתם מחכים?
השאירו פרטים ונציג שלנו יצור אתכם קשר בהקדם!